sjakkbrikke som flyttes på et sjakkbrett

Arv og Forskudd på arv

De aller fleste arvekonflikter hadde vært unngått om alle hadde skrevet sitt testament og at dette var tuftet på Arvelovens regler. Det er ikke slik at du etter din død kan bestemme helt fritt hva som skal hende med din formue og dine eiendeler. Arvingene dine har rettigheter. Hvis du ønsker å bestemme over det du etterlater deg, må det stå i et gyldig testament. Vi tilbyr rådgivning i forbindelse med opprettelse av ditt testament. Her er hva du eier med fradrag av eventuell gjeld, utgangspunktet. Netto formue. Etter det må vi se til Arveloven for å klarere hvilke arvinger du har etter loven. Disse kan du ikke velge bort f.eks grunnet en personlig konflikt. Skulle du derimot ha gitt vedkommende hva som må sies å være forskudd på arv, vil regnestykket bli et annet. Problemet er at det holder ikke at du mener det var et forskudd på arv. Ny arvelov gjelder. Her trenger du vår eksperthjelp.

Kanskje ønsker du at en organisasjon eller et enkeltmenneske skal arve noe etter deg? Da må det stå skrevet riktig i testamentet ditt. Vi sørger for at det blir en gyldig gave.

Kanskje har du gitt forskudd på arv? Vil du at den som har fått forskudd skal få mindre etterpå slik at det blir rettferdig mellom arvingene til slutt? Da er det viktig å få satt opp testamentet slik at det blir som du ønsker.

Det er svært strenge regler for hvordan et testament skal skrives for å være gyldig. Vi garanterer at testament satt opp hos vår advokat er gyldig. Advokat Winther har både sikret testament i arvelaters ånd og funnet svakheter i feilaktig oppsatte testament. Om vi representerer deg, vil vi til enhver tid orientere deg om de alternativ Arveloven gir deg. Å ha rett på arv fra arvelater, er èn ting. Det betyr dog ikke at arvelater plikter å etterlate seg en betydelig formue. Skulle du velge å flytte eiendom fra din eiendomssfære og til en annens, er det viktig at dette medfører økonomisk realitet. Det kan være å betale dokumentavgift, la skattedokumentene vise at du ikke lenger besitter en eiendom - eller annet. Her kan vi gi gode råd.

Advokat Winther er den ved vårt kontor som har hovedansvaret for arv, forskudd på arv, uskifteavtaler m.v. Advokatfirmaet Nordahl Winther legger vekt på å vise klientene smidighet, f.eks ved at vi kan møtes på kontoret hos oss (eget møterom i 1.etasje), vi kan avtale å møtes på hjemmebesøk om dere bor i Trondheim/Trøndelag, eller vi kan møte deg på helseinstitusjon. Skulle dere være bosatt i andre deler av landet, blir vi enige om kostnadene på forhånd.

Testamentet ditt kan også settes opp ved at vi avtaler en samtale på telefon eller nett, du får ditt ferdige testament sendt hjem i posten til slutt uansett.

Vi kan være din familieadvokat uansett hvor dere bor. Ring oss, vi finner den beste løsningen. Spør oss om lov!

Du kan bestille oppdrag på nett hos oss.
Ta kontakt om du har spørsmål!