sjakkbrikke som flyttes på et sjakkbrett

Samboer avtale

Vanlige spørsmål:

Hvorfor trenger vi samboeravtale? Kan vi laste ned en standard fra nettet? Må vi ha advokat for å sette opp samboeravtale?

En kan si at de fleste juridiske dokumenter i et forhold, begynner med en samboeravtale. Den sier hvem som eier hva, hvem som skal betale ting som lån og renter. Enten dere går fra hverandre eller den ene går bort, er det store spørsmålet hvem som eide hva. For eksempel; om dere bor sammen i 10 år og deler låneutgifter 50/50 - skal da bare den ene eie leiligheten?

Vi setter opp en god samboeravtale mellom dere mens dere er enige. Og siden vi har lang erfaring, garanterer vi at samboeravtalen vil ha tatt høyde for det meste. En god samboeravtale er ikke bare å laste ned fra nettet, eller få fra banken som gir dere råd ut fra sine interesser der og da. Alle har sine spesielle liv, og fordi vi har 30 års erfaring, vet vi hvordan vi skal skreddersy samboeravtalen for nettopp deres liv og situasjon. Vi snakker med dere begge slik at samboeravtalen tar hensyn til begge. Kanskje dere går fra hverandre etter 30 år. Kanskje dere får barn? Kanskje en eller begge har barn fra før? Det er slike spørsmål som gjør at folk ender i retten. Det varer i årevis og koster hundretusener av kroner. Og dere er sikre på å bli fiender etterpå. Særlig er en slik konflikt trist om dere har barn sammen.

En god samboeravtale satt opp hos nordahl winther advokatfirma som jobber med dette, er en investering i trygghet for begge. Advokaten passer på begges interesser. Skulle alt fra samlivsbrudd til død skje - så har dere allerede svarene sikret i en rettsgyldig samboeravtale. Om dere senere gifter dere, så kan vi bruke samboeravtalen som utgangspunkt for hvem som skal eie hvor mye og hvem skal skylde hvor mye i ekteskapet.

Husk at dere trenger ikke ha svarene klare på forhånd, eller ha 'smarte spørsmål'. Ta kontakt for en prat om deres situasjon og ønsker hos oss. Ingen spørsmål er dumme, og sammen skal advokaten vår og dere finne frem til hva som passer best for dere.

Vi pleier å kalle det: Spør oss om lov!

Du kan bestille oppdrag på nett hos oss.
Ta kontakt om du har spørsmål!